FESTIVALUL AGROZOOTEHNIC ȘI FESTIVALUL TÂNĂR ȘI LIBER ȘIMLEU SILVANIEI

Liceul Tehnologic „Ioan Ossian”  / Informatii /  FESTIVALUL AGROZOOTEHNIC ȘI FESTIVALUL TÂNĂR ȘI LIBER ȘIMLEU SILVANIEI

FESTIVALUL AGROZOOTEHNIC ȘI FESTIVALUL TÂNĂR ȘI LIBER ȘIMLEU SILVANIEI

0 Comments

Prima ediție a  festivalului Agrozootehnic va avea loc la Șimleu Silvaniei, sâmbătă 21 mai a.c. Acest festival își propune să încurajeze accesul la educația agrozootehnică perpetuată de peste 100 de ani la  Liceul Tehnologic „Ioan Ossian”.

            Instituția de învățământ  din Șimleu Silvaniei a luat ființă în anul 1902 ca Școală inferioară de agricultură, prima de acest fel din Transilvania.

Evenimentul de aniversare a 120 de ani de învățământ agricol în Șimleu Silvaniei va reuni sâmbătă producătorii și meșteșugarii din Țara Silvaniei, se vor prezenta ofertele educaționale ale celor mai renumite universității și instituții de învățământ agricol din Transilvania. De asemenea un moment emoționant va fi întâlnirea generațiilor de absolvenți ai liceului.

Ferma Agricolă a Liceului Tehnologic „Ioan Ossian”, situată la intrarea în orașul Șimleu Silvaniei, va fii gazda pe parcursul acestei zile a unor expoziții zootehnice și de utilaje agricole, degustări de produse locale, prezentare de  noi tehnologii agricole, toate într-o o atmosferă de târg: echitație, plimbare cu ponei pentru copii, spectacol cu porumbei și altele.

Cu o zi înainte, vineri seara, într-un spectacol muzical vor urca pe scenă tineri talentați din Șimleu Silvaniei și din împrejurimi, în cadrul Festivalului „Tânăr și Liber”.

Organizatorii: Liceul Tehnologic „Ioan Ossian”, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Țara Silvaniei, Consiliul Județean Sălaj, Primăria orașului Șimleu Silvaniei și Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Șimleu Silvaniei, vă așteaptă pe toți, cei interesați, să descoperiți aceste activități interactive din  Țara Silvaniei.

 

 1,327 total views,  4 views today