Baza materială

Liceul Tehnologic „Ioan Ossian” functioneaza în corpul de cladire construit în anul 1902, la care, în timp s-au mai adaugat: o cladire a laboratoarelor, construita în 1972, doua cladiri de internat si cantina, construite în 1962, respectiv 1966, o ferma didactica, o sala de sport.
Cladirea principala gazduieste: 25 de sali de clasa, 3 laboratoare de informatica, un cabinet audio-video, sala festiva si alte sali anexe.

În cladirea laboratoarelor îsi desfasoara activitatea: doua cabinete de chimie, un cabinet de patologie veterinara, unul de agrotehnica, unul de zootehnie, doua de biologie, doua de fizica, si câte unul de geografie, de mecanizare, de protectia muncii, de mecanica, de legislatie rutiera si de contabilitate.

În aceeasi cladire îsi desfasoara activitatea si biblioteca scolara care adaposteste 21.712 volume de la diferite edituri: carte scolara, beletristica, de specialitate, etc., necesare elevilor pentru o pregatire temeinica fiecarei specializari.
· În cele doua cladiri de internat, de baieti si de fete, sunt 600 de locuri, la care sunt elevi si de la alte scoli din oras.
· Cantina, dotata cu bucatarie moderna, asigura servirea mesei pentru toti elevii cazati în internat.
· Ferma didactica detine 50 ha. de teren agricol, din care: o sera, 25 ha. arabil, 2ha. pasune, 18 ha. fânete si 5 ha. livada si vie; un sector zootehnic de aproximativ 90 de animale (porcine, ovine, bovine, cabaline), cu cladirile aferente: grajduri, depozite, parc de masini agricole, trei cladiri cu laboratoarele de zootehnie, patologie veterinara, horticultura.

 1,331 total views,  4 views today